POLITIK Förutsatt att Kommunfullmäktige i Bjuv den 30 januari godkänner det så blir tidigare kommunalrådet Anders Månsson (S) nytt oppositionsråd. 
Denna vecka hade valberedningen för nya kommunfullmäktige möte och då föreslogs det att Anders Månsson (S) får rollen att leda oppositionen mot  "regerande" SD och M.
 
Bilden: En glad Anders Månsson th på den tiden han första gången valdes till kommunalråd. Tv Stefan Svalö, som varit kommunalråd i Bjuv i 16 år och efter en period som regionsråd i Malmö, nu är tillbaka i Bjuvspolitiken.

- Det är för tidigt att uttala sig om vad jag ska jobba med, säger Anders Månsson på torsdagen. Först måste ju förslaget godkännas av Kommunfullmäktige. 

Det har han såklart alldeles rätt i men att någon annan, efter mangling på både medlemsmöte och annat, skulle dyka upp och ta platsen, är föga troligt. Enligt uppgift är de övriga kandidaterna till platsen inte längre aktuella.

Och en sk politisk karta får väl säga föreligga eftersom socialdemokraterna under ledning av just Anders Månsson tills nyligen var de som ritade den. En karta som bla innehåller frågor som fullföljandet av ny skola samt byggandet på det sk Sellebergaområdet i södra delen av byn.

- Det kommer att fungera som tidigare, berättar Anders Månsson, när jag frågar om han som oppositionsråd kommer att ha någon form av stab eller rådsgrupp. Vi i Arbetarkommunen fortsätter ha våra olika möten och då kommer det att ge sig vilka frågor vi ska driva.

Fysiskt kommer Anders Månsson att byta rum i kommunhuset. Från utsikten mot Mejerigatan och byn i det stora kommunalrådsrummet. Till vyn mot järnvägen och stationen. I ett mindre rum i motsatta hörnet av huset.

Marianne Rönnberg Galmor