Nyheter

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hjälp dina närstående äldre att få denna viktiga information om att personlarmen inte alltid fungerar pga tekniska problem!
TRYGGHET Tunstall, som tar emot trygghetslarm från användare i Bjuvs kommun, har haft tekniska problem sedan de uppdaterade sin larmmottagare. Flera kommuner påverkas. Problemen innebär att personen som har trygghetslarm inte alltid får svar av operatören. Larmen går dock fram och rings ut till respektive område, men med fördröjning.

I Bjuvs kommun har 350 personer trygghetslarm. Dessa kommer att bli informerade via brev som skickas ut. Många kommer även få information muntligt i samband med planerade hemtjänstbesök. För de som enbart har larm kommer larmansvarig hem och lämnar informationen eller så blir de uppringda av personal från hemtjänsten.

Bjuvs kommun uppmanar larmanvändare att undvika onödiga provlarm. Dessa ger bara ytterligare belastning och fördröjning av svarstiden.

TEKNIK Jag och min kollega Lasse Nielsen gjorde ikväll den 24.9 vårt tredje försök att livestreama mötet i Bjuvs kommunfullmäktige. Det är med sorg vi konstaterar att tekniken i möteslokalen på Foodhills - fd Findus - inte heller nu fungerade. Förlåt!

Förra månaden, på KF-mötet då, svajade vår direktsändning betänkligt och under en halvtimme mot slutet kunde vi inte alls sända. Det berodde på att Foodhills nätverk inte räckte till för att vi, samtidigt med alla politiker och åhörare som var uppkopplade på sina datorer och mobiltelefoner, också skulle kunna sända.

POLITIK På bjuvsnytt.se kan du se kvällens möte i Bjuvs kommunfullmäktige live. Vi startar strax före kl 19.00. Välkommen!
TEATERKUL På söndag den 20 september mellan kl 11 och 15 tömmer Bergateatern sitt lager av teaterkläder i gamla sjukhuset i Bjuv. Skynda fynda!

För endast 50:- per person så kan man ta så mycket man vill.

- Vi har alldeles för mycket kläder och vi behöver rensa undan för nya kläder i framtiden, säger teaterdirektören själv, Niklas Lundin, och hälsar välkommen.

Uppdaterad - AFFÄRER Om inget oförutsett inträffar så kommer Bjuvs kommun snart att sälja Flamman och fd kommunhuset. Båda i Ekeby.

Den gångna veckan godkände Kommunstyrelsen de två affärerna. En kvinna från Helsingborg har lagt bud på Flamman - Ekebys fd Folkets hus - samt de sex separata lägenheter som finns i modulerna som för några år sedan sattes upp av kommunen för flyktingmottagning. För 2,7 mkr respektive 960 000 kr.


Bjuvs kommunfullmäktige sammanträder numera i Foodhill AB:s samlingslokal - tidigare Findus matsal.
POLITIK idag sänder bjuvsnytt.se live när Bjuvs kommunfullmäktige sammanträder med början kl 19.00 i Foodhills samlingslokal på Billesholmsvägen 4 i Bjuv.

På grund av coronavirusets spridning vädjar vi till dig som åhörare att inte besöka sammanträdet om du har några symptom på sjukdom.

Bland annat kommer KF att behandla:

BRAND På onsdagseftermiddagen började det brinna i en garagelänga på Hedenvägen i Bjuv. Rökutvecklingen var mycket kraftig. Brandkåren var på plats och arbetade med att släck eldsvådan. Ingen människa tros ha kommit till skada i lågorna.

Uppdaterad - BROTT Klockan 1.39 natten till fredagen detonerade en sprängladdning i porten till Husvagnsdepån i Billesholm. Vet du något så samlar Polisen in tips vid ICA idag.

Polisens bombgrupp var på plats några timmar efter explosionen som hördes ända till Bjuv, Gunnarstorp och Åstorp. Polisen konstaterade att inga människor kommit till skada och att det nu inte föreligger någon risk med att vistas i lokalen.

CORONA på tisdagen varnade Världshälsovårdsorganisationen WHO för att läget i världen vad gäller Covid19:s spridning nu håller på att bli "mycket mycket värre". Det uppger bla SVT och SR.

 
FRAMTIDSBYGGE På onsdagen beslutade Kommunstyrelsens arbetsutskott (Ksau) att teckna en avsiktsförklaring med Hemsö Fastighets AB avseende att bygga ett nytt bibliotek och en ny förskola på Selleberga.

Bjuvs kommun har en stark utveckling och många nya bostadsområden planeras de kommande åren. Ett av dessa är området Selleberga där 1200 bostäder är planerade i första etappen. Vilket innebär att Bjuvs kommun under de kommande åren har ett stort behov av verksamhetslokaler, bibliotek och förskolor. Utan att det innebär ytterligare stora kostnader för kommunen.

DEBATT Oppositionen motsätter sig majoritetens beslut i Kommunstyrelsen på onsdagen om utträde ur Söderåsens miljöförbund.

I ett pressmeddelande heter det:

På dagens kommunstyrelsesammanträde valde de styrande att besluta att träda ur Söderåsens miljöförbund.

MIDSOMMAR Helsingborgs traditionella midsommarfiranden på Fredriksdal museer och trädgårdar och Sofiero slott och slottsträdgård ställs in på grund av Covid-19 och medföljande restriktioner från Folkhälsomyndigheten. Platserna är dock öppna för besökare och anpassade för att säkerställa en trygg miljö för alla på plats.

SÖK

GÅNG

Spökvandring på bibblan – Bjuvs bibliote…

23-10-2020

HALLOWEEN Efter stängning kryper varelser, andar och annat otäckt fram från bibblans vinklar och vrår. Vi vet egentligen inte riktigt vad det är eller vem det är. Vågar ni se...

Läs mer

Författarbesök på Billesholms bibliotek

12-09-2020

FÖRFATTARMÖTE Kom och lyssna på när våra två lokala författare berättar om sina författarskap och böcker. En väletablerad deckarförfattare med ursprung i Billesholm. En ganska nyinflyttad och i början av...

Läs mer

Hälsosamma bad och hygieniska klinker

26-08-2020

HISTORIA Bjuvs bibliotek inbjuder onsdagen den 23 september till en historisk resa från Ekeby badhus och ut i ett industriellt landskap. Trädgården utanför badhuset är mötesplatsen och scenen. Publiken bjuds på...

Läs mer

Häng med på digital hälsomässa från Bill…

27-06-2020

KULTUR Idag lördag blir det inget strandväder om vi ska tro på väderprognosen. Då kanske det passar bra att öppna appen Zoom och helt kostnadsfritt lyssna både på klokheter gällande...

Läs mer

Event om häxprocesserna i Älvdalen

15-05-2020

KULTUR Författaren Annika Andebark, Billesholm, håller minnesevent om häxprocesserna i Älvdalen.  Är du nyfiken så finns hon imorgon lördag 16 maj på Bjuvs bibliotek mellan kl 10-13. Lördagen den 16 maj...

Läs mer

Ekeby möbler dementerar skvaller

13-03-2020

DEMENTI Emma Persson på Ekeby Möbler informerar kring ett rykte som går i byn:   - Vi har fått information om att ett rykte florerar här i vår by om att Ekeby...

Läs mer

Tips- och trimbingo skjuts upp

13-03-2020

FRITID Friluftsfrämjandet Söderåsen skjuter upp starten på tips- och trimbingo p.g.a risken för smitta för deltagarna. Och önskar alla varmt välkomna lite senare i år.

Läs mer

Dags för sportlov i Bjuvs kommun

11-02-2020

LOV Vecka 8 är det sportlov i Bjuvs kommun och då blir det ett blandat sportlovsprogram med flera olika aktiviteter för barn och unga. Men redan den 14 februari -...

Läs mer

"Det är en konst att höras"

11-02-2020

KULTUR " Det är en konst att höras" heter en föreläsning på Bjuvs bibliotek den 5 mars kl. 18.30 av Jessica Hallbäck. Jessica Hallbäck har blivit känd för sina samhällskritiska och...

Läs mer

Mat kultur och språk - Björn Ylipää

24-01-2020

POTATISMAGI Föreläsning med Björn Ylipää tisdagen den 11 februari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Mandelpotatisen rycks ur jorden, den umamifyllda smaken kommer från karaktärsskapande kriterierna som platsen där den växt ger...

Läs mer

Helena Kubicek Boye pratar deckare och v…

24-01-2020

KULTUR Helena Kubicek Boye kommer både att prata om sina deckare och boken om att vinterbada den 28 januari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Vad har en bok om att simma...

Läs mer

Skånetrafiken kommer till Bjuvs bibliote…

06-11-2019

RESA Onsdagen den 13 november kl 15-17  kommer Skånetrafiken till biblioteket i Bjuv och informerar om det nya biljettsystemet och visar hur den nya appen fungerar. Välj vilken tid som passar...

Läs mer

100 årsfest för Gunnar Hellsing

24-09-2019

KRAKEL SPEKTAKEL Lördagen den 28 september uppmärksammar Bjuvs bibliotek att barnboksförfattaren och "pappan" till bla Krakel Spektakel och Kusin Vitamin skulle ha fyllt 100 år i år. Kalaset börjar kl...

Läs mer

Skånsk deckarlördag på Bjuvs bibliotek

24-09-2019

DECKARE Den 12 OKTOBER kl. 12.30 kan du på Bjuvs bibliotek möta deckarparet Olséni & Hansen och författaren Anna Bågstam som skriver deckare i Skånemiljöer. BIbblan bjuder på lite mingelmat innan...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.

Storlek mm - Info här »