IDOL Det blir ingen strejk mot IDOL just nu. Den här veckan körs programmet som vanligt.  Blir det strejk så blir det först när Arbetsdomstolen sagt sitt. Om cirka två veckor.
Musikerförbundet anser att de medverkande i IDOL får alldeles för låg ersättning för sin insats, som ju är att framträda i tävlingen. Ersättningen ligger på 875 kronor i veckan efter skatt. Förbundet anser att Fremantlemedia, som producerar IDOL, ska teckna avtal med artisterna så att de tjänar mer.
 
Bildtext: Ekebytösen Rebecka Karlsson kämpar vidare mot Globen.

Fremantlemedia och Musikerförbundet har träffats tillsammans med en medlare. Bolaget hävdar att varslet om stridsåtgärder strider mot lagen och har därför lämnat in en så kallad fredspliktsinvändning. Musikerförbundet kommer å sin sida att lämna in en stämningsansökan mot Fremantlemedia.

Mitt i denna cirkus finns det några artister kvar som kämpar för att bli årets IDOL-vinnare. En av dem är Rebecka Karlsson från Ekeby.

Svår balansgång
Artisterna går en svår balansgång och lär enligt uppgifter i Aftonbladet ha fått tillsägelse att de åker ut programmet om de strejkar. En uppgift som inte kan bekräftas.

Rebecka Karlsson väljer liksom de övriga medtävlandena att koncentrera sig på kommande fredags framträdande. Någon strejk uttalar hon sig inte om.

Finalen i Globen närmar sig. Den 9 december går den av stapeln. Skulle Arbetsdomstolen döma till Musikerförbundets fördel så inleds strejken mot IDOL med omedelbar verkan. Det skulle kunna innebära att hela tävlingen körs – ända fram till finalen. Men att finalen inte kan genomföras som planerat.

Vad som händer då, återstår att se.

Marianne Rönnberg Galmor