Reportage

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FÖRETAGSAMHET Christoffer Bagger, 20 år och från Ekeby, är egen företagare inom redovisning. Att bli sin egen var aldrig något svårt val för honom. – Det är det bästa jag gjort hittills i livet, säger han.

Christoffer Bagger äger företaget Baggers Redovisningsbyrå. Mamma Belinda Bagger äger också ett redovisningsföretag och de två samarbetar men att tro att valet av inriktning var förutbestämt sedan barnsben är helt fel. Tvärtom så provade Christoffer på en hel del innan han kände att han hittat rätt.

Eftersom han alltid haft bra betyg så fanns det aldrig någon tvekan om han skulle bli antagen till de studier han ville. Frågan var istället vad han skulle studera. Han gick ut gymnasiet 2014. Från sam/beteendevetarlinjen. Betygen var bra.

- Att ha bra betyg har alltid varit väldigt viktigt för mig eftersom jag är dyslektiker. På grund av dyslexin har jag alltid velat visa alla att det trots detta går att vara bra och få höga betyg. Jag fick också stipendium när jag gick ut skolan. För bästa arbetsinsats och för att jag hade de högsta betygen i min årskurs.

Från första början tänkte Christoffer bli idrottslärare. Sedan fick han för sig att han skulle bli jurist istället. Hans gymnasieutbildning passade ju även för det.

Stolt storebror
- Men sedan jag gjort studiebesök i rätten övergav jag även den idén, säger han. Jag kände att detta inte var min grej och då återstod bara en termin och jag tänkte lite nervöst ”Vad ska jag göra”?

Familjen hade svaret. Hemma var man beredd att både pusha och stötta honom. Det ena gav det andra och så blev det att han startade sin redovisningsbyrå och hyrde in sig i föräldrarnas kontor.

Föräldrar i all ära men en som alltid också stöttar är lillasyster Cassandra.

- Hon är min största förebild. Det hon vill ta sig an fixar hon. Alltid.

- Jag är världens stoltaste bror, konstaterar Christoffer Bagger.

Som på räls
Christoffers företagande går numera som på räls och varje dag är jätterolig. Det här jobbet känns helt enkelt rätt för honom, får vi veta.

- Det allra roligaste är att jag träffar så många olika människor. Verksamma inom alla möjliga branscher. När man arbetar med människors ekonomi blir arbetet också väldigt personligt, och det tycker jag om, fortsätter Christoffer.

- Sedan träffar jag ju också vissa som, liksom jag, startat eget. Och att följa dem och se när de lyckas är också väldigt givande.

Siktet inställt 
Christoffer jobbar mest från kontoret och är jättenöjd med det. Men det betyder inte att han ska sitta där och sköta andras ekonomi fram till pensionen.

- Jag vill nå min fulla potential, säger han. Om det betyder att jag måste plugga mer så är jag öppen för det. Det är ju nu som jag har bäst förutsättningar att prova på olika saker. Om jag väntar tills jag gift mig så blir det ju svårare. Med tyngre ansvar kanske. Också för andra.

- Dessutom flyttade jag till ett eget hus i juni i år och det är ytterligare ett steg framåt. Man får verkligen säga att det hänt mycket positivt sedan jag tog studenten, summerar Christoffer.

Noga med träningen
Det oftast stillasittande jobbet kompenserar Christoffer med att träna 5 gånger i veckan.

- Jag har byggt en träningsanläggning i mitt eget hus. Där finns cykel, löpband, bänkpress, hantlar osv. Jag tränar själv och följer ett kostschema min kusin, som är personlig tränare (PT), hjälpt mig att sätta ihop.

Politik stort intresse
- Jag är mycket intresserad av politik, fortsätter Christoffer samtalet. Jag är inte aktiv i något parti men i skolan tyckte jag att samhällsorientering (SO) var det roligaste ämnet.

- Att jobba med det mamma gör var då otänkbart för mig, skrattar Christoffer. Jag praoade hemma i mellanstadiet och jag minns att det var det tråkigaste jag varit med om.

- Men man ska alltså aldrig säga aldrig för här sitter jag nu. Och har roligt!

Hopp om framtiden
Christoffer har vid sidan av jobb och fritidsintressen på sistone också utvecklat ett intresse för styrelsearbete. Inom Företagarna Bjuv där han nu sitter med i en arbetsgrupp under styrelsen.  Samt i Borstens Montessori Ekonomiska förenings styrelse som kassör.

Nyligen var han och mamma Belinda gäster hos Företagarna i Stockholm och blev intervjuade om hur man i Bjuv jobbar med företagsfrågor.

- Jag blev positivt överraskad, berättar Christoffer. För det visade sig att de där uppe var mycket imponerade över oss här i Bjuv och vårt arbetssätt.

- Det gör att jag känner framtidshopp, avslutar han.

Avskyr våld
- Jag gillar över huvud taget att lära mig hur saker fungerar på olika håll samt att få ta ansvar.

Ett ansvar som Christoffer hoppas han så småningom kan omsätta i något som gäller barns rättigheter:

- Jag avskyr våld, förklarar Christoffer. Observera att jag inte själv varit utsatt men jag skulle gärna vilja ta ställning och arbeta aktivt mot barnaga. Drömmen är att starta en fond i mitt eget namn och verka för att alla barn ska få chansen att få bli vad de själva vill. Inte tvingas av vuxna.

- För alla barn har en dröm som de vill ska gå i uppfyllelse. Och när jag hör vuxna säga till ett barn att ”det kan du inte” så säger jag:

- Det kan du visst! Bara kör på!!

Marianne Rönnberg Galmor

SÖK

GÅNG

Julstugan i Centrumkyrkan blir digital

29-11-2020

JUL 2020 Julstugan i Centrumkyrkan blir digital - 50-årig tradition i ny form. I 50-år har CKU haft Julstuga i Centrumkyrkan på första advent. På grund av pandemin kommer Julstugan i...

Läs mer

Webinarium för företagare om att minska …

18-11-2020

FÖRETAGARE Skånes kommuner arrangerar den 25 november ett webbinarie för företag i Skåne där vi ger tips på hur de kan minska sina elkostnader. Det berättar Bengt Fellbe, näringslivssamordnare i...

Läs mer

Spökvandring på bibblan – Bjuvs bibliote…

23-10-2020

HALLOWEEN Efter stängning kryper varelser, andar och annat otäckt fram från bibblans vinklar och vrår. Vi vet egentligen inte riktigt vad det är eller vem det är. Vågar ni se...

Läs mer

Författarbesök på Billesholms bibliotek

12-09-2020

FÖRFATTARMÖTE Kom och lyssna på när våra två lokala författare berättar om sina författarskap och böcker. En väletablerad deckarförfattare med ursprung i Billesholm. En ganska nyinflyttad och i början av...

Läs mer

Hälsosamma bad och hygieniska klinker

26-08-2020

HISTORIA Bjuvs bibliotek inbjuder onsdagen den 23 september till en historisk resa från Ekeby badhus och ut i ett industriellt landskap. Trädgården utanför badhuset är mötesplatsen och scenen. Publiken bjuds på...

Läs mer

Häng med på digital hälsomässa från Bill…

27-06-2020

KULTUR Idag lördag blir det inget strandväder om vi ska tro på väderprognosen. Då kanske det passar bra att öppna appen Zoom och helt kostnadsfritt lyssna både på klokheter gällande...

Läs mer

Event om häxprocesserna i Älvdalen

15-05-2020

KULTUR Författaren Annika Andebark, Billesholm, håller minnesevent om häxprocesserna i Älvdalen.  Är du nyfiken så finns hon imorgon lördag 16 maj på Bjuvs bibliotek mellan kl 10-13. Lördagen den 16 maj...

Läs mer

Ekeby möbler dementerar skvaller

13-03-2020

DEMENTI Emma Persson på Ekeby Möbler informerar kring ett rykte som går i byn:   - Vi har fått information om att ett rykte florerar här i vår by om att Ekeby...

Läs mer

Tips- och trimbingo skjuts upp

13-03-2020

FRITID Friluftsfrämjandet Söderåsen skjuter upp starten på tips- och trimbingo p.g.a risken för smitta för deltagarna. Och önskar alla varmt välkomna lite senare i år.

Läs mer

Dags för sportlov i Bjuvs kommun

11-02-2020

LOV Vecka 8 är det sportlov i Bjuvs kommun och då blir det ett blandat sportlovsprogram med flera olika aktiviteter för barn och unga. Men redan den 14 februari -...

Läs mer

"Det är en konst att höras"

11-02-2020

KULTUR " Det är en konst att höras" heter en föreläsning på Bjuvs bibliotek den 5 mars kl. 18.30 av Jessica Hallbäck. Jessica Hallbäck har blivit känd för sina samhällskritiska och...

Läs mer

Mat kultur och språk - Björn Ylipää

24-01-2020

POTATISMAGI Föreläsning med Björn Ylipää tisdagen den 11 februari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Mandelpotatisen rycks ur jorden, den umamifyllda smaken kommer från karaktärsskapande kriterierna som platsen där den växt ger...

Läs mer

Helena Kubicek Boye pratar deckare och v…

24-01-2020

KULTUR Helena Kubicek Boye kommer både att prata om sina deckare och boken om att vinterbada den 28 januari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Vad har en bok om att simma...

Läs mer

Skånetrafiken kommer till Bjuvs bibliote…

06-11-2019

RESA Onsdagen den 13 november kl 15-17  kommer Skånetrafiken till biblioteket i Bjuv och informerar om det nya biljettsystemet och visar hur den nya appen fungerar. Välj vilken tid som passar...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.

Storlek mm - Info här »