Reportage

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Här är delar av gänget som ska tävla mot ett berg! Ytterligare ledare och medlemmar finns men var inte med denna söndag. Vill du själv vara med så kolla länken i slutet på artikeln.

SPORT Varje söndag träffas en grupp kvinnor och män för att tillsammans träna fram förmågan att besegra ett berg. Eller i alla fall hamna på pallplats i tävlingen Beat the Mountain i Borlänge den 15 oktober.
Cindy Johansson har tränat i många år. Bland annat Crossfit och Fusion fitness. Hon har också varit med i tävlingen The Tuffest samt 2015 års upplaga av Beat the Mountain.

Du som har gott minne kommer säkert ihåg när vi tidigare skrev om Cindy som via crowd funding fick ihop pengar från både kända och okända. Till en kurs i Jump fitness. Nu är det fullt fokus på att besegra berg som gäller och även denna gång blev Facebook kanalen när Cindy började samla ihop sitt vinnande team.

- Jag skapade en eventsida på Facebook för att få tag på folk, berättar hon. Sedan har jag träffat en rad personer och nu har vi format den här gruppen.

Redo för en utmaning
- Min ambition har varit att få ihop dem som vill men inte riktigt vågar sig på sådant här. Som är redo för en utmaning. Det är de som jag vill ska komma och träna och tillsammans med oss övriga bygga upp fysiken och våga!

Gruppens medlemmar kommer från olika orter i närheten. Idag är andra gången man träffas för att träna och vi är bakom Tingvalla i Åstorp. Det är snorhalt och sladdrigt på marken och inte är det lättare terräng att ta sig igenom i uppförsbacken på närmaste ”berg”.

Alla slags tekniker som krävs ska gås igenom. Idag är det tekniken för att ta sig rakt upp för berget som ska gås igenom.

- Idag är vi här i Tingvallaskogen, säger Cindy. Men vi kommer att träna på andra platser också. I Billesholm och Helsingborg och sedan ger det sig lite beroende på hur väder och vind är.

 

 

 

Jag står redo med kameran men det går inte fort. Det är bakhalt så det förslår och fötter och ben går inte nödvändigtvis åt det håll deltagarna tänkt. Halvvägs uppe i backen bär det nerför igen. Nedförsstilarna är individuella.

Ett klent träd ryker med i farten. En deltagare blir så full i skratt att hon måste stanna flera gånger. Själv skrattar jag samtidigt som jag knäpper bild efter bild. Skyller på att jag skrattar för att jag är så glad att slippa vara med och ”besegra berget”. Det ser roligt ut även om det inte är lätt.

 

 

Bara början
Det här var alltså början. Gänget ska fortsätta träna varje söndag ända fram tills det är dags för täving i oktober i Borlänge.

- Det blir inga uppehåll, säger Cindy Johansson. Inte i sommar heller. Det gäller att hålla ångan uppe om vi ska ha en riktig chans i Borlänge. Bara man vilar en vecka så går kapaciteten ner och man måste börja om och bygga musklerna igen.

De andra håller med. Här är det kämpa som gäller. To the bitter end.

Förutom Cindy Johansson, som har hand om att bygga teamet och få alla med på banan, så leds gruppen också av Anette Möller som är specialist på löpteknik och bland annat är aktiv på Run Academy i Helsingborg.

- Det finns platser kvar om någon känner för att vara med i gänget, säger Cindy.

Medlemmarnas ålder varierar något. Gräns finns endast neråt.

 

 

- Åldersgränsen är 18 år, säger Cindy Johansson. Men i målsmans ålder kan man vara yngre. Nedåt 13 år gammal. Det finns också motsvarande tävlingar för enbart barn.

Nu låter vi teamet arbeta både på att stärka varandra och förbättra diverse tekniker som krävs för att ta sig uppför berg. Och så tar vi oss en titt strax före dagen D – och ser hur träningen gått och vad de har för strategier för att nå toppen i Borlänge först av alla.

Här kan du se vad teamet har för sig fram tills.
 

Fakta om Beat the Mountain

Beat the Mountain är en utmaning för alla. Motionärer och elitidrottare. Visionen är att skapa en utmaning som passar alla. Hindren skall vara utformade så att alla klarar dem men med val på svårighetsgrad. Målet skall vara att just komma i mål.

Banan mäter 10 km. Underlaget är grusväg, gräs och stigar. De första 6 km är en långsam stigning upp mot toppen av berget. På väg mot toppen möter fyra olika hinder där styrka, smidighet och balans ställs på prov.

De sista 4 km av loppet består av backlöpning, nedför och uppför. Det är dags att BESEGRA BERGET! De sista 4 km kommer att vara tuffa och för att göra det ännu roligare möts deltagarna av snökanoner som blåser stormvindar i de brantaste partierna av backen samt andra hinder placerade i publikzonen. Alldeles innan målgång återstår ett sista hinder: Rullbandet från Gladiatorerna på TV 4! 

Marianne Rönnberg Galmor

 

 

SÖK

GÅNG

Julstugan i Centrumkyrkan blir digital

29-11-2020

JUL 2020 Julstugan i Centrumkyrkan blir digital - 50-årig tradition i ny form. I 50-år har CKU haft Julstuga i Centrumkyrkan på första advent. På grund av pandemin kommer Julstugan i...

Läs mer

Webinarium för företagare om att minska …

18-11-2020

FÖRETAGARE Skånes kommuner arrangerar den 25 november ett webbinarie för företag i Skåne där vi ger tips på hur de kan minska sina elkostnader. Det berättar Bengt Fellbe, näringslivssamordnare i...

Läs mer

Spökvandring på bibblan – Bjuvs bibliote…

23-10-2020

HALLOWEEN Efter stängning kryper varelser, andar och annat otäckt fram från bibblans vinklar och vrår. Vi vet egentligen inte riktigt vad det är eller vem det är. Vågar ni se...

Läs mer

Författarbesök på Billesholms bibliotek

12-09-2020

FÖRFATTARMÖTE Kom och lyssna på när våra två lokala författare berättar om sina författarskap och böcker. En väletablerad deckarförfattare med ursprung i Billesholm. En ganska nyinflyttad och i början av...

Läs mer

Hälsosamma bad och hygieniska klinker

26-08-2020

HISTORIA Bjuvs bibliotek inbjuder onsdagen den 23 september till en historisk resa från Ekeby badhus och ut i ett industriellt landskap. Trädgården utanför badhuset är mötesplatsen och scenen. Publiken bjuds på...

Läs mer

Häng med på digital hälsomässa från Bill…

27-06-2020

KULTUR Idag lördag blir det inget strandväder om vi ska tro på väderprognosen. Då kanske det passar bra att öppna appen Zoom och helt kostnadsfritt lyssna både på klokheter gällande...

Läs mer

Event om häxprocesserna i Älvdalen

15-05-2020

KULTUR Författaren Annika Andebark, Billesholm, håller minnesevent om häxprocesserna i Älvdalen.  Är du nyfiken så finns hon imorgon lördag 16 maj på Bjuvs bibliotek mellan kl 10-13. Lördagen den 16 maj...

Läs mer

Ekeby möbler dementerar skvaller

13-03-2020

DEMENTI Emma Persson på Ekeby Möbler informerar kring ett rykte som går i byn:   - Vi har fått information om att ett rykte florerar här i vår by om att Ekeby...

Läs mer

Tips- och trimbingo skjuts upp

13-03-2020

FRITID Friluftsfrämjandet Söderåsen skjuter upp starten på tips- och trimbingo p.g.a risken för smitta för deltagarna. Och önskar alla varmt välkomna lite senare i år.

Läs mer

Dags för sportlov i Bjuvs kommun

11-02-2020

LOV Vecka 8 är det sportlov i Bjuvs kommun och då blir det ett blandat sportlovsprogram med flera olika aktiviteter för barn och unga. Men redan den 14 februari -...

Läs mer

"Det är en konst att höras"

11-02-2020

KULTUR " Det är en konst att höras" heter en föreläsning på Bjuvs bibliotek den 5 mars kl. 18.30 av Jessica Hallbäck. Jessica Hallbäck har blivit känd för sina samhällskritiska och...

Läs mer

Mat kultur och språk - Björn Ylipää

24-01-2020

POTATISMAGI Föreläsning med Björn Ylipää tisdagen den 11 februari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Mandelpotatisen rycks ur jorden, den umamifyllda smaken kommer från karaktärsskapande kriterierna som platsen där den växt ger...

Läs mer

Helena Kubicek Boye pratar deckare och v…

24-01-2020

KULTUR Helena Kubicek Boye kommer både att prata om sina deckare och boken om att vinterbada den 28 januari kl. 18.30 på Bjuvs bibliotek. Vad har en bok om att simma...

Läs mer

Skånetrafiken kommer till Bjuvs bibliote…

06-11-2019

RESA Onsdagen den 13 november kl 15-17  kommer Skånetrafiken till biblioteket i Bjuv och informerar om det nya biljettsystemet och visar hur den nya appen fungerar. Välj vilken tid som passar...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
c/o Galmor
Fotbollsgatan 7
263 32 HÖGANÄS

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0705725453 - Joseph Galmor.

Storlek mm - Info här »