MUSIK På måndagseftermiddagen bjöd elever från Musiksskolan de boende på äldreboendet Varagården i Bjuv på musik till eftermiddagskaffet.

Matsalen på Varagården fylldes med såväl boende på hemmet som gäster från andra håll i Bjuv. Och till kaffet och kakorna vankades det denna eftermiddag kända toner framförda på piano, trumpet, saxofon, flöjt m.fl. instrument.

Musikanterna ackompanjerades både av ”levande” pioanospel och inspelad musik från en sk bergsprängare, som musiklärarna påpassligt satte på och stängde av inför och efter varje framförande.

 

 

- Musikskolans elever är nu flitigt igång, berättar chefen för skolan, Ulf Pettersson. Förutom konserten på Varagården idag har vi offentlig konsert den 24 mars kl 18.00 i Skeneholmssalen i Billesholm.

- Det blir ett blandat program med allt från solister och småensembler till Ungdomsorkestern. Det är som vanligt fri entré, tillägger han.

Enligt vad bjuvsnytt.se erfar kommer Musikskolans elever också att medverka vid kommunens gemensamma Valborgsmässofirande i Ekeby.

 

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor