PYSSEL I den allmänna påskröran på redaktionen kom vårt lilla reportage om elever på Ekeby skola som påskpysslade, bort.

Vi beklagar detta och lägger nu ut bilderna så att alla som var så snälla och ställde upp för fotografen också får synas i tidningen. Som utlovat.

Bättre sent än aldrig, hoppas vi.

Det var en iskall och regntung dag men eleverna på skolan i Ekeby brydde sig inte ett dugg om det. De pysslade inomhus och grupp efter grupp deltog också helhjärtat i både Rulla ägg-tävlingen och den tävling där det gällde att komma på vilket föremål bland de som fanns upphängda i en skogsdunge i närheten, som inte hörde dit.

 

 

Äggen rullades nerför en trappa på skolans baksida. Med hjälp av en stor träskiva som underlag. Plopp! sa det när ägget landade i dyn en bit nedanför trapporna.

- Vad vinner man, frågade jag.

- Äran, svarade fröken, och ingen i församlingen verkade ha något emot det.

 

 

Klafs i lera inget hinder
Killar och tjejer sprang för glatta livet mellan skolbyggnaden och skogsdungen en bit därifrån. I skogen hade man hängt upp ett tomt flingpaket, en tom äggkartong mm och nu gällde det att kolla in föremålen och tänka till. VILKET av dem hörde inte hit?

För att komma fram till föremålen fick man klafsa i blöt geggamoja  - något en äldre människa med fina skor inte var helt tillfreds med. Men som en ung kille eller tjej med spring i både kropp och ben inte brydde sig det minsta om.

- Ska jag hjälpa dig, sa en snäll och uppenbarligen mycket väluppfostrad pojke till mig när han såg hur jag försökte låta bli att samtidigt både drutta omkull och smutsa ner mina skor. Som ändå hjälplöst sjönk ner i den brungrå smeten……

 

 

Tack för omtanken lille vän
- Tack för omtanken, sa jag till pojken. Du är verkligen jättesnäll som frågar. Men spring med dina vänner så ska jag gå sakta, sakta tillbaka till byggnaden och så ses vi där.

Inne i klassrummen pysslade både barn och vuxna tillsammans. Men när kameran dök upp hamnade fokus istället på den.

 

 

- Ta bild på mig, ta bild på mig, sa den ene efter den andre.

Sedan respektive lärare givit tillstånd till att fotografera brände vi av en rad plåtar. Påskkärringar, tuffingar, blyga, modiga – alla var de med.

Här nedan kan du se resultatet av vårt möte med barnen i Ekeby skola.

Marianne Rönnberg Galmor