Cindy Johansson har en stor trädgård som lämpar sig för träning. På studsmattan visar hon att hon har koll på balansen.

PENGAR Cindy Johansson hittade sin drömkurs men hade inga pengar till den. Då gjorde hon ett upprop på Facebook och idag har hon 6 600 kr och börjar snart utbildningen i Göteborg!
Facebook kan användas till mycket. Både gott och ont. Att det också fungerar när det gäller sk crowd funding, är Cindy Johansson från Södra Vram utanför Billesholm, ett levande bevis på.

 

Cindy Johansson är en alert och kreativ ung kvinna. Hon är frisör och börjar snart arbeta på en salong i Helsingborg men älskar samtidigt träning och sport och tränar tex tuffa Fusion Fitness i Billesholm.

För en tid sedan såg Cindy reklam på FB för en ny grej i den svängen – Jumping Fitness – som hon sedan drömt om att få hålla på med. En som inte tränar skulle beskriva denna nya sportvariant som att man gör högintensiva övningar på en studsmatta som är utrustad med ett styre.

Finns inte i Skåne
Jumping Fitness finns i Sverige sedan knappt ett år. Dock ännu inte i Skåne alls utan bara i Stockholm och Göteborg. Endast de som har specialutbildning på redskapen får vara instruktörer och konceptet säljs just nu in på olika sportanläggningar i landet.

- Stockholm har instruktörsutbildningar och nu ska de ha sin andra i Göteborg, och det var den jag tänkte jag ville gå, säger Cindy. Men det kostar ju pengar…… och inte hade jag de 5 000 kronorna extra.

Nöden sägs ju vara uppfinningarnas moder och Cindy tänkte bl.a. på en arbetslös kompis som haft skulder och gjort ett upprop på Facebook. Vilket ledde till att hen fick ihop 20 000 – 25 000 kronor.

- Kan andra kan jag, resonerade jag. Och så skrev jag rakt ut på Facebook att om någon hade 5 000 kronor liggande till ingen nytta så kunde de ju ge dem till mig.

"Kul grej"
Cindys vänner tyckte hennes upprop var en kul grej och hjälpte till att sprida budskapet på FB -  och ”Skänk 50 kronor till Cindy”.

Snart började pengarna rulla in från både kända och okända givare. Det största bidraget var på 1 280 kronor och en annan skänkte de sista 40 kronorna hen hade på kontot.

- Det är helt fantastiskt, säger Cindy Johansson. Tänk att människor ställer upp så för varandra!

Cindy berättar att hon har skrivit ner varje bidrag och vem det kommer ifrån. Och om hon inte skulle fått ihop den summan hon behövde har hon redan från start sagt att folk ska få tillbaka det de skänkt.

- Och jag sa också att om de inte vill ha pengarna tillbaka så bjuder jag på en gratis klippning, säger Cindy. Så jag har inte varit ute för att luras på något sätt.

 

 

Bryr sig inte alltid
Trots det har vissa förstås haft sina kommentarer kring Cindys agerande. Pratat om tiggeri och mindre positiva saker. Men det har hon låtit rinna av.

- Alla har rätt till sin åsikt men det är inte säkert jag bryr mig om den, säger Cindy. Istället fokuserar jag på dem som hjälpt mig. Resten bryr jag mig ärligt talat inte om.

- Själv är jag en öppen person som gärna hjälper andra om jag kan. Så för mig är det här inget konstigt alls.

”Så jäkla glad”
- Jag har flyt nu och är så jäkla glad, säger Cindy, som sedan några dagar också är nybliven egenföretagare på Petras hårstudio i Helsingborg.

 Barnvakt till de två ”trollen” är redan fixad. Den 6 och 7 juni går hon kursen som hon sedan hoppas kunna göra något riktigt bra med. Vem vet, kanske startar hon första Jumping Fitness i Skåne?

- Jag vill verkligen tacka alla som peppat och stöttat mig i det här, säger hon. Ingen nämnd och ingen glömd för de vet ju själva vilka de är, avslutar Cindy Johansson, blivande instruktör.

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor