VARNING! Enligt polisen är just nu gamla i Bjuv de värst drabbade av bedragare och rånare.

- Hjälp dem som inte har Internet och ser våra varningar, skriver polisen på sin hemsida.

I veckor har vi alla läst och hört talas om hur bedragare, som bla utgett sig för att vara poliser, lurat sig in till mycket gamla personer. Och bestulit dem på olika sätt.

Två hemska fall ägde rum i Limhamn för några veckor sedan när någon eller några tog sig in hos två 90-åriga damer. Båda rånades och den ena fick skallskador och lever i ständig skräck nu. (Hennes son berättar om det i dagens Sydsvenskan).

Men nu ligger alltså lilla Bjuv särskilt illa till. Så låt oss tala med våra äldre ensamboende om det här. På inga villkor ska de öppna dörren. Riktiga poliser bluffar sig inte in f.ö.

Det är inte varken lätt eller roligt att berätta för de äldre om vilka hemskheter människor utsätts för i dagens Sverige. De som växte upp och levde i ett land där man varken behövde låsa ytterdörren eller senare bildörren.

Svårt är det dessutom att få dem att upphöra med att vara det vi kallar "godtrogna". Att sluta tro gott om människor och börja vara misstänksam mot alla istället.

Men nu är det som det är och i min familj berättar vi nu för vår ålderkvinna på snart 95, att hon ska ringa någon av oss - hon har alla våra nummer tillgängliga. Och absolut INTE öppna för okända under tiden tills vi hinner komma.

Marianne Rönnberg Galmor