Gunni Johansson och Ulla Olsson var på ett strålande humör, hemvändardagen till ära.
 
HEMVÄNDARE På lördagen arrangerade föreningen Gamla Bjuf en hemvändaredag i sina lokaler under Alegården och folk kom från nära och fjärran.

Det äkta paret Inger och Bernt Lundgren hade letat sig hit ifrån västgötska Karlsborg för att släktforska i Gamla Bjufs arkiv och upptäckte att det var hemvändaredag på nätet.

– Jag letar efter en gammal anfader, en morfar som arbetade i gruvan 1896-1900 och sedan åkte till Färöarna. Vi har hittat honom här i en gammal liggare från gruvan, berättar Inger.

 


På bilderna med start högst upp till vänster: Inger och Bernt Lundgren, Eivor Ottoson och Bo Wernberg, Olle Ohlin, Jimmy Persson, Sonja Kjellander, Gun Hultberg, Bertil ”Nitti” Persson, Signe Myresson.
 
HEMVÄNDARE På lördagen arrangerade föreningen Gamla Bjuf en hemvändaredag i sina lokaler under Alegården och folk kom från nära och fjärran.

Stämningen är på topp och uppsluppen bland deltagarna som pratar gamla minnen och tittar på alla bilder som hänger längs väggarna. Även undertecknad, i egenskap av utsänd för Bjuvsnytt, blir indragen i diskussionerna, eftersom jag är uppvuxen i Gunnarstorp och några känner igen mig därifrån.

Bo Wernberg som är ordförande i Gamla Bjuf berättar att de även anordnar populära bussutflykter, senast till Danmark, och att det går snabbt att fylla bussarna. Han berättar också att föreningen har minst lika många bilder i pärmar som det hänger uppe och man numera arbetar med att spara bilderna digitalt genom att scanna in dem och spara på USB-minnen.

Text och foto: Mikael Nerberg