Julkrubba i Centrumkyrkan, Bjuv.
 
BJUV Många bjuvsbor rörde sig på byn under julskyltningen. På Bjuvs Fritidsgård var det julmarknad. Flest människor stötte vi på i Centrumkyrkan.

Butikerna i Bjuv hade smyckats inför julskyltningen Första advent den 1 december. Kvällen var mörk och kall. På Bjuvs Fritidsgård var det dock varmt och skönt men ingen direkt folkstorm, enligt personalen.

Evy hade som alla år bullat upp med julgrejer och på andra bord var det både loppis och försäljning. I "baren" huserade ett glatt gäng ungdomar.

Centrumkyrkan
Under bilturen från Varagården till Norra Storgatan skymtade en del människor på de ganska oupplysta trottoarerna. Vi körde från söder till norr och först när vi närmade oss gamla Kronan och den planskilda korsningen blev det ljusare. Trist att Selleberga och de södra delarna av Bjuv är så mycket mindre upplysta än delen kring Köpcentrum.

Vi hade hört att Centrumkyrkan har mycket på gång på Första advent. Detta visade sig inte vara en överdrift.

I entrén var det trångt eftersom ett fulladdat godisbord stoppade upp strömmen av besökare direkt. Här såldes det hemgjort godis och hembakt bröd på löpande band. Vilken tur att pengarna hade fått stanna hemma! Tur för oss som inte ska ha så mycket sött, det vill säga.

Inne i salen började publiken glesna, berättade de som varit där länge. Men fortfarande lyssnade folk till underhållningen på scenen och åt våfflor.

Ståtlig gran
På Storgatan vid den ståtliga julgranen på Trapptorget busade några grabbar runt. I övrigt var det lugnt i centrum.

Vi körde vägen tillbaka mot söder. Hur kan det komma sig att de vackra ljusstjärnorna och -bollarna som pryder lyktstolparna längs Storgatan - tar slut strax före Varagården? Varför är inte vägen mot Selleberga lika vackert prydd, undrade vår julskyltningspatrull.

Text och foto: Bjuvsnytt