Kommunen har späckat sommarlovsprogrammet på ett aldrig tidigare skådat sätt. Skejtan och Friluftsbadet är pålitliga kort i leken. Absolut nytt i sammanhanget är en utflykt till Helsingör och Pardans.

 

SOMMAR På torsdagen släppte Bjuvs kommun sitt alldeles nya sommarprogram, fullt med aktiviteter för barn och unga under sommaren - liksom för de vuxna.

-  En del aktiviteter måste man anmäla sig till så först till kvarn gäller, säger Kent Andréasson. Alla aktiviteter finns samlade på www.bjuv.se/sommar och i ett speciellt häfte som vi kommer att skicka ut till alla hushåll. Häftet finns från och med 1 juni även att hämta ut på kommunens bibliotek, fritidsgårdar och i kontaktcenter.  Vi är så glada och stolta att vi kan erbjuda detta till våra barn och unga under sommaren.

- Aldrig tidigare har vi kunnat erbjuda så många aktiviteter och med en så stor bredd som vi gör i år, säger Kent Andréasson, chef för kultur- och fritidsförvaltningen. I kommunen anordnar vi alltifrån en stor konsert med Albin Johnsén till cirkusskola och workshop i streetart.

Sommaraktiviteterna genomförs med hjälp av 392 000 kr av myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Aktiviteterna riktar sig främst till barn och unga mellan 6 och 15 år men det finns även aktiviteter som riktar sig till både yngre och äldre.

/mrg