CINDYS BLOGG Idag hälsar jag Cindy Johansson från Billesholm välkommen att tillsammans med mig blogga här på bjuvsnytt.se.
CINDYS BLOGG Hej alla! Som ny skribent för bjuvsnytt.se tänkte jag inleda med att dela med mig av en helt vanlig påsk i Billesholm. Från ett helt vanligt perspektiv som ensamstående mamma med fantastiska vänner och ett aktivt liv.
Påsken för mig som liten innebar storstädning och vädring av hela lägenheten så man frös resten av helgen efter morsans tvärdrag, gula gardiner i köket, påskris med fjädrar o filtkulor som man pysslat ihop på fritids, mormors höna - som lade påskäggen till mig och syrran, och sill. Ägg och sill. I mängder. Tills man rapade kryddpepparkorn och tanken på majonnäs fick en att vilja kräkas.

Jag var övertygad om att påsken handlade om häxor och kycklingar - typ som en hyllning till allt det trolska och naturen - att naturen vaknar till liv och häxorna flyr från dagsljuset för att inte bli upptäckta. Så fel jag hade. I skolan lärdes jag sen att det handlade om Jesus död men för mig har liksom äggen och kycklingarna varit viktigare.. och häxorna. Och påskäggen. Verkligen.

Påsken det här åretinleddes med övernattning av barnens kompisar, dvs huset fullt på torsdagskvällen.

Storstädningen på fredagen (det är därför den kallas långfredag - för det tar så förbannat lång tid att städa när man har barn - det tar liksom aldrig slut och man känner sig mer död än levande när man ska lägga sig den kvällen) - gav mig en del saker att fundera på.

1: hur kan en strumpa hamna mellan tv-bänken och väggen av sig själv..?

2: det får plats ca 13 popcorn under min egen strumpa innan jag får psykbryt.

3: mitt hem har två tvättkorgar. Ändå ser alla hörnor och gömda skrymslen ut som återvinningsgårdar för kläder.

4: min diskbänk är inte bara proppfull av glas, tallrikar, godispapper och tepåsar, utan har även förvandlats till en bilverkstad för diverse radiostyrda bilar. Med 7000 miniatyrskruvar överallt.

5: att städa med träningsvärk tar sjukt mycket längre tid än man kan tro. Och det gör fruktansvärt ont att behöva bocka sig mer än en gång. Har man barn behöver man bocka sig minst 500 ggr per rum. För alla leksaker får inte plats i dammsugaren. Tyvärr.

Det blev ett kort avbrott då dotterns hade sin allra första drilluppvisning i Folkets Park med samtida konsert av Billesholms musikkår. En fantastisk upplevelse. Det var med skräckblandad förtjusning jag faktiskt log genom hela föreställningen och mitt hjärta blev varmt av de ljuva toner och modiga framträdande från såväl solister i kåren som drillflickorna. Stairway to heaven togs till en helt ny nivå och min önskan om att få gå på en "riktigt" symfonikonsert hoppade ett par steg högre upp på min bucketlist. Musik kan verkligen frammana så mycket känslor.

Eftermiddagen fortskred med familjemiddag hos min mor men något påskris med filterkulor, gula gardiner och en påskäggsläggande höna var lika frånvarande där som hemma hos mig själv.

Ja det blev en lång fredag. Första dagen på långledigheten. Storstädning, kvalitetstid med familjen och avslutningsvis ett stort häxbål på bakgården fick bli ett avslut på dödsdagen. Underbart!

Jag var klar med påskstädningen kl 11 påskafton. Och gästerna kom kl 12.

Äggmålning och snöstorm. Ja. Som sagt. Julen varar väl till påska, och mycket riktigt  kom våren dagen efter.

Idag. Sista dagen av påsken är huset åter i sin normala skepnad av kläder, skor, leksaker, påskägg och chokladkaniner överallt. Disk, studsmattor på toaletten, och en havererad dator.. och jag undrar var dessa 4 dagar av ledighet tog vägen.

Nu ska jag städa ut det sista av julen och förbereda inför älvornas återkomst (pingsten)

Och så undrar jag varför man inte sjunger "små grodorna" under påsken.

Finns det ens någon påskmusik..?

Det finns julmust och det finns påskmust. Då borde det finnas påskmusik också tycker jag.

God jul! Glad påsk. Ha en fantastisk tid tills vi hörs igen.

Cindy Johansson

Känner du inte Cindy? Läs då om henne här.