TILLTRÄDE FÖRBJUDET Calle på Tillträde förbjudet har varit på nya äventyr. Närmare bestämt på Ödåkra spritfabrik som stått öde i 40 år. TIdigare har han även varit inne i Gullfiberkontoret i Billesholm och olika schakt i Bjuvs fd gruvor.
- Dit upp har jag blickat i många år, men så en dag 2015 stod entrén öppen. Nu var det möjligt att ta sig in i den gamla spritfabriken utan besvär och utan att göra någon åverkan på byggnaden. Det du ser är personalkökets balkong, skriver han till mig.

Då och då får jag mejl från Calle som driver sajten Tillträde förbjudet och som själv också är den som letar upp och besöker gamla övergivna fabriker etc.

- Jag har ägnat mig åt sprit den sista tiden, närmare bestämt Ödåkra spritfabrik som jag smög in på för snart två år sedan, skriver han den här gången. Det är en mer än hundra år gammal byggnad och en ruin sedan 40 år. Det finns alltså fortfarande spännande svenska ruiner att utforska!

För ett bra tag sedan var Calle inne i Gullfiberkontoret som inte längre finns. Inte ens som den minsta lilla tegelsten. Alla, absolut alla, spår efter att det på den nu helt gräsbevuxna tomten i gamla Grisaskogen i Billesholm skulle ha funnit ett högt kontorshus, är borta!

Häng med Calle här. Se hans upptäckter i spritfabriken och se hur det såg ut i Gullfiberkontoret före rivning. Är du mer intresserad av Bjuvs gamla gruvor, Skrombergaverken eller Schakt Malmros så klicka här.

Calle tar sig in där ingen annan kommer in.

Mycket nöje!

Marianne Rönnberg Galmor