Gänget från Mötesplats Varagården på utflykt.
 
LIVSNJUTARE På torsdagen var det release party för Det bjuva livet – en blogg för dem som gillar att hänga på Mötesplats Varagården, eller Hörnan som man säger. Marcus Nyrén, öppnade skumpan och höll i taktpinnen. 
Varagårdens matsal var full av nyfikna kvinnor och män som så ofta de kan deltar i de aktiviteter, för att inte säga upptåg, som Marcus Nyrén, pedagogisk ledare på Mötesplats Varagården, ständigt levererar.

- Det handlar om att njuta, förklarade Marcus. Det är därför vi trffas här och vi vill dessutom ha hit så många som möjligt. Och när man kommit hit kommer man inte härifrån! Så roligt har vi det!

Den nya bloggen Det Bjuva Livet har ett motto:

- Att ta medicin är inte roligt men att ha roligt är bra medicin!

 


Verksamhetsledare Marcus Nyrén öppnade skumpan på releasepartyt och sjösatte därmed den nya bloggen Det Bjuv Livet.

 

Ja, ni förstår. Kan utgångsläget vara bättre?

Verksamheten som presenterades i samband med releasepartyt av bloggen består av väldigt många aktiviteter. Några av dem vi snappade upp är: Tipsunda i gång i månaden. I bokskogen – vilket innebär högläsning i någon bra bok. Sakta vi går genom sta´n. (Och den som inte kommer får kanske ett besök under balkongen……………). En del kallar denna aktivitet för Antikrundan, förresten, men Marcus använder inte själv det begreppet.

Tisdag och torsdag är det café och då är programmet enligt Marcus Nyrén ”ännu mer genomtänkt än vanligt”.

 

 

Marcus försöker få igång bildspelet på en stor monitor på matsalens ena vägg – men det vill sig inte riktigt. Men publiken hejar på och någon utbrister:

Högt i tak
- Man måste röra på musen för att den ska hålla igång!

Givetvis utbryter stort jubel i rummet.  Stämningen är på topp.

Bjuvs församling har också en plats i programmet via prästen Charles Hägg. Rubriken för hans framträdande är ”Det stora husförhöret”.

Och så bjuds det Kaffe med dopp och hopp – alltså fika med följande ”full fysiskt aktivitet” i Hörnan, som är den officiella benämningen på sammankomsterna i ena hörnan av matsalen på Varagården.

- Självklart vill vi alla här lära mer hela tiden, fortsätter Marcus. Och det gör vi under devisen: VIP – som står för Varierande inspiration och pedagogik.

- Och så har vi Dramatik på vårt fik och Spelhörnan! Akta er vilken fart det blir när spelbrädet åker fram!

- Senast det spelade i Hörnan var temat Bjuvsburnouten och ”verktygen” då var förutom en tärning också en grilltång och leksaksbilar, berättar Marcus, under glatt medhåll av dem som deltog i spelet då.

Varför då en blogg?

- Oavsett var man sitter så kan man via den ta del av vad vi hittar på här på vardagarna, förklarar Marcus. Det MÅSTE fler bara ta del av.

- Välkomna hit, avslutar Marcus Nyrén.

Du hittar bloggen på http://detbjuvalivet.marcusnyren.se

Marianne Rönnberg Galmor