BILLESHOLM De första dagarna på sportlovet har ett gäng elever på Jens Billeskolan i Billesholm målar och dekorerat en skåphall. – När vi gör fint själv hoppas vi att slippa förstörelse, säger Johanna Vilhelmsson, elevrådsförande.

Den tidigare fritidsgården i Billesholm har stängts. I framtiden ska det istället bli sk Häng på Jens Billeskolan.

Inför den förändringen har ett gäng elever bestämt sig för att snygga upp ett par av utrymmena som kommer att ingå i Hänget. Två typiska 70-tals skåprum. Som garanterat mår bra av en liten ansiktslyftning.

Gruppen består av både de som gillar att rita och måla och är duktiga på det. Arbetet ”övervakas” av Bild-Anna, dvs bildläraren Anna Sonesson.

- Vi gjorde en lista med olika förslag på vad vi skulle kunna måla, berättar Johanna Vilhelmsson. Och så fick folk rösta.

 

 

På så sätt kom det sig att det första skåprummet, som målas just nu, får ett djungelmotiv. En papegoja ska placeras på en förskissad gren på väggen, just när jag stiger in i rummet. Han kommer dit med hjälp av en projektor och en tjej som skissar av från mallen som avspeglar sig på väggen.

Jobbet är tålamodskrävande men stämningen är hög.

Ännu ett rum ska dekoreras men inte nu.

- Det tar vi på nästa skollov, säger Johanna Vilhelmsson. Vi har bestämt att temat där ska vara storstad. Med Eiffeltorn och andra kända motiv från världens olika städer.

Text och foto: Marianne Rönnberg Galmor