Billesholms Folkets Park byggdes 1898. Sedan dess har många generationer roat och roats både från scenen och dansbanan och än idag kan Parken nyttjas för en oändlig mängd olika evenemang. The sky is the limit - som det heter på Billesholmska.
Billesholm 2020-06-01 - Parken i Billesholm, tror vi inte någon i Bjuvs kommun vill vara utan och absolut ingen i Billesholm. Det är en anrik park med stort kulturellt värde. Ta inte den ifrån oss, vädjar skribenterna till de styrande i Bjuvs kommun.

Billesholms Folkets Park är byggd 1898, näst äldst i Sverige, bara Malmö Folkets Park är äldre. Förutom själva parkområdet finns det en festsal med kök i Folkets hus delen, en dansrotunda, kiosker, barer, en utescen, boulebanor och offentliga toaletter. Och inte nog med det, musikkåren har sitt musikhus i en hörna av parken. Vi undra vart ska allt detta ta vägen om inte Parken skulle finnas längre?

Det är en levande park med många aktiviteter som; veteranbilträffar, nationaldagsfirande, 1:a maj firande, skolavslutningar och många andra evenemang. Barn från närbelägna förskolor gör utflykter till parken. Var ska de som vill dansa i rotundan ta vägen. Möjligheten till att titta på teater utomhus tror jag man kommer att sakna. Vi minns väl alla cykelfesterna i slutet av 1900-talet. Föreningar hyr ibland hela parken för att ha familj evenemang, vem har inte varit med på ett sådant? De som spelar boule behöver tillgång till toaletter. På vinterhalvåret har man sina sammankomster inne i Folkets hus som föreningsmöten, årsmöten, privata 50-års kalas och bröllop och ibland har någon fixat dans till levande musik.

Parken är stor med många byggnader sju åtta stycken beroende på hur man räknar. Att driva allt detta är tungt och kostsamt. Även om Parken har många uthyrningar och får in en del pengar för detta är det helt omöjligt att få ihop så mycket pengar som krävs för att driva och underhålla både parken och alla byggnader.

Till er, Sverigedemokrater tillsammans med Moderater, som styr i Bjuvs kommun, slopa inte driftbidraget till Billesholms Folkets Park.

Vi anser att ni bör öka driftbidraget rejält så att vi alla kan vara stolta för vår fina Park.

Kai Christiansen
Johnny Nilsson