HEMBYGD För trettonde året i rad har Billesholmstraktens Hembygdsförening glädjen att åter kunna ge ut en årsskrift, som vanligt fullmatad med äventyr och händelser med koppling till Bjuvs kommun och nordvästra Skåne.
Här kan man göra en resa i prosten G H Mellins fotspår, göra ett besök i Risekatslösa medeltidskyrka, lära sig lite om hushålls- och handelsvanor förr i tiden, se vad som hänt inom föreningslivet i Gunnarstorp, lära sig om Ekeby Sparbanks fantastiska historia, vidare om Billesholms egen lokaltidning ”Vi Billesholmare” med den legendariske Josef Nilsson. Dessutom ett reportage om hembygdsforskaren och författaren, John Johansson, vars böcker betytt mycket för bygden. Samtidigt får vi också svaret på varför det luktat svavel i Bjuv mellan 1890 till 1992. Lägg därtill en mycket intressant årskrönika om händelser i kommunen under 2014.

 

Mycket nöje med läsningen. Boken håller f n på att distribueras till våra medlemmar. Distributionen sker till stor del av medlemmar som på ett helhjärtat sätt ställt upp med tanke på de höga portopriserna. En stor eloge till alla dessa underleverantörer! För de som inte är medlemmar, går det att köpa årsskriften på vårt antikvariat G H Mellin, öppet torsdagar och lördagar kl. 10-13.

Ett annat vårtecken är naturligtvis Litteraturrundan som i år äger rum lördag den 25 april. Självklart finns vi med där, något som vi återkommer till senare.

Hans Wilson
ordförande