Miljösamordnare Anneli Enryd och anläggare Andreas Svensson hade bråttom att få upp allt påskpynt på fredagen.
 
PÅSK Såg du allt påskpynt vid infarterna till byarna idag? Påskträd i regnbågens alla färger. Eller de gigantiska kycklingarna i Kronanparken och lika stora påskägg vid Eken i Billesholm? Allt detta ingår i den ”påskpresent” vi alla bjuds på av våra folkvalda i kommunen.

På fredagen överraskades hemvändande till Bjuv, Billesholm och Ekeby, liksom besökare, av en färgglad påskpresent. I norra rondellen och Ekebyrondellen ståtade färgsprakande påskträd, i och kycklingarna i Kronanparken strålade ikapp med gigantiska påskägg vid Ekens fot i Billesholm.

Det allra mesta pyntet är tillverkat av medlemmarna i Dagverksamheten som huserar i Rudolfska gården och som på regelbunden basis samarbetar med Gata- och Parkenheten.

Projektledaren och miljösamordnaren Anneli Enryd på Drift och Fastighet, som planerat påskutsmyckningen i alla tre tätorterna och lett det praktiska arbetet under fredagen, berättar:

- Vi har ett jättebra arbete med Dagverksamheten och det är de faktiskt de som med stort engagemang och entusiasm gjort det mesta pyntet och därmed bidragit till att allt ser så glatt och fint ut här nu.

 

 

- De städar också i kommunen varje torsdag och när de är klara så fikar vi ihop innan arbetsdagen är slut. Och nu inför det här så är det de som jobbat allra mest för att få ihop den mängd pynt som vi behöver.

Kycklingarna i Kronanparken och äggen vid Eken i Billesholm är lika fyndiga som de är färgstarka. Grunden är stora, goa gråstenar som målats i mycket starka färger.

När man ser dem blir man lite som ett barn på nytt och vill känna på färgen. Eller varför inte sitta på dem som skaparna till konstverken själv gärna gjorde i Kronanparken.

 

Också rondellen på 110:an vid Ekebyinfarten har dekorerats med påskträd.

Glad Påsk!

Marianne Rönnberg Galmor