BJUV I och med utvecklingen i det "politiska Bjuv" den gångna veckan kan man säga att "alla" pratar om Bjuv.

När det händer något inom SD i Bjuv vänder media sina strålkastare mot Bjuvs kommun. I veckan fick jag själv på nära håll smaka på att det i vissa fall är så att journalister m.fl. som redan "vet" hur det är i Bjuv, reser hit och fortsätter bygga på den dåliga bilden. Med svart och sotig penna.

Det tycker inte jag om. Jag är inte med på att bli nedvärderad som person. Bara av det enkla skälet att jag bor i Bjuvs kommun.

En journalist ska ha öppna ögon och öron. Se och tänka själv. Skriva eller rapportera därefter. Så både det goda och det dåliga och tveksamma i varje situation. Kunna beskriva alla regnbågens färger - samt svart och vitt förstås.

Det är just för att ge bjuvsbilden fler färger som jag startat bjuvsnytt.se. Inte för att jag måste utan för att jag sjäv vet att det finns mer än svart och vitt att berätta härifrån. Jag vänder mig mot alla typer av upprepningar av slitna stereotyper. Alla kategorier.

Veckans erfarenhet har gjort att jag höjer ett frågetecken inför de kommande rapporteringar från och om Bjuvs kommun som vi kommer att få vara med om från och med nu och fram till valet i september.

Vem eller vilka är det egentligen som pratar om Bjuv. Och vad är syftet? Dags att vässa argumenten, mina vänner!

Marianne