YNKLIGT Hittar ikväll plötsligt på Facebook ett gäng Bjuvssossar som odugligförklarar mig. "Lokal press" säger de inte ge ett öre för. Ok. Men är ni fegisar värda mer själv då?
Niclas Svalö. Peter Persson. Och en rad av deras partibröder. Socialdemokrater i Bjuv i diverse politiska förtroendeställningar som tills helt nyligen log brett så fort jag närmade mig. Som ville bli intervjuade, fotograferade, synas i media. Främst i TV och rikstidningar men bjuvsnytt.se kunde duga när "drakarna" inte syntes till. Idag visar de plötsligt tänderna på ett nytt sät

Jag har alltid kunnat skilja på äkta och falska leenden så jag ska inte säga att jag är förvånad över upptäckten. Men jag tycker det är YNKLIGT att se skitpratarna så öppet visa vad de egentligen går för när de i inlägg efter inlägg odugligförklarar mig och mitt jobb med tidningen. Som jag grundat och jobbat hårt med de senaste sju åren. Och de jag ser trycka Gilla på skitpratet är lika fega. Många av dem har också grinat upp sig inför "media".

Media. Ja just det. Jag är media och det i lika stor utsträckning som vilken annan journalist. Inbilla er inte för ett ögonblick att jag bara för att min tidning är liten och lokal är mindre journalist eller media än någon på en stor redaktion. Jag har i 40+ år jobbat på landets största redaktioner. I sammanhang ni bara kan drömma om. Mig pratar ett gäng opolerade arbetargrabbar i Bjuvs kommun inte ner. Jag växte ju upp bland er och skräms inte av lite gubbsnack. Sånt lärde jag mig att hantera redan på fars verkstad. Ni finns överallt på den nivån och där hör ni hemma. Det visar ni ikväll.

Jag kan med 40 år i ryggen inom media tala om för er alla att:

Skit är skit. Fegisar är fegisar. Oavsett om de befinner sig i regeringskansliet, i riksdagen, i omklädningsrummet på någon verkstad eller fabrik eller tillhör någon lokal politisk korrumperad grupp i en eller annan håla i landet. Till exempel i ett gäng som på grund av kompetensbrist och amatörskap efter decennier vid makten lyckats med konststycket att förlora den.

Ni har satsat fel och förlorat. Ta det som vuxna. Att ge sig på andra inklusive "media" ger er inte makten tillbaka. Det är i kristider som skillnaden mellan män och barnrumpor visar sig.

Ta mitt konstruktiva råd:

Socialdemokraterna gav oss alla möjligheten till skolning. Hur vore det om ni nu, även om ni sedan åldersmässigt är mogna män, istället för att dunka varandra i ryggen, skulle förkovra er? Ni också.

Eller som man säger på arabiska: "Kol kalb bidji yommo".

Marianne Rönnberg Galmor
Stolt chefredaktör och ansvarig utgivare bjuvsnytt.se