Vad användes det vackra höghuset vid Schakt III till? Lager? Och visst är det tryggt att se det gamla hjulet ovanför schaktet?
NOSTALGI Igår lördag var jag i Billesholm. Närmare bestämt i kyrkan som fyller 100 år i år. Det var verkligen roligt att både se kyrkan igen och träffa en massa gamla vänner och bekanta. En besökare hade tom redan i förväg funderat över vilka han skulle komma att möta och då hade han bla tänkt att "Rönnberg är nog där". Sådant värmer! Och jag är glad att jag åkte dit.

Jag har ju flyttat från Bjuv så när jag ändå var i Billesholm tog jag en sväng nerför minnenas allé. Inte bara i Billesholm utan också i Bjuv. Och närmare bestämt på den gata jag lekte på som liten flicka - Schaktsgatan. Jag styrde nämligen min kosa mot Bjuvs brottarklubbs loppis - och då måste man köra ner till gamla badhuset, Kennelklubben mm - via just Schaktsgatan. Mormors och morfars och senare vårt lilla hus på hörnet Kolmätargränd, är så välhållet och fint.

Men när jag kom till Loppisen var grinden låst. Med ett meddelande som sa att det är semesterstängt ännu ett tag. Synd. Här gör man oftast fynd! Nåja - I´ll be back;)

Väl där kom jag att tänkta på hur fint det  höga huset bakom fd badhuset är. Och det karaktäristiska hjulet från Schakt III, där Gruvmuséet huserar närmast obemärkt, det måste jag också fotografera.

Vad användes det fina, höga huset till? Någon här som minns? Och är det sant att bassängen finns kvar under golvet på loppisen?

När jag fotograferat körde jag vidare. Fikade hos moster i Olstorp. Någon som vet var det ligger?

Numera bor jag emellanåt i familjens hus i Viken. Så kvällen tillbringade jag där. Med god mat och dryck därtill.

En dag i nostalgins tecken både här och där på kartan, var till ända. Det är skönt att sitta och tänka och minnas ibland.

Marianne.