Detalj ur en takmålning i en kristen kyrka i egyptiska Sharm-el-Shejk. Foto: Bjuvsnytt.
JULETID I landet där mannen vars födelse och livsgärning den kristna världen nu bereder sig på att fira, är hotet om utplåning av hans eget folk större än någonsin. Vad hade Jesus sagt om det?
Hade Jesus, som föddes i Betlehem och bodde i Nasaret, tyckt det var okej att hans folk idag står inför grannländernas, Sveriges och i stort sett alla länders hot om total förintelse?

Hade Jesus tyckt det är okej med attacktunnlar från grannländerna Libanon och Gaza? Som grävts och byggts under flera år av Israels dödsfiender. För att kunna användas i ett planerat utplåningskrig mot judarna.

Hade han tyckt att Hitler hade rätt när han dödade 6 miljoner judar från hela Europa – bara för att de var judar? Svenska NMR – hade han tyckt de har en poäng när de öppet skymfar t.ex. journalisten Janne Scherman, när han försöker intervjua deras ledare i Almedalen? En ledare som till svar enbart hånar Scherman för att han är av judisk härkomst. IS, Hamas, Hezbollah mfl? Som benhårt hävdar att all deras olycka och misär beror på ”sioniststaten Israel”. Inte på deras egna usla och korrupta ledare?

Hade han gillat att Sveriges ärkebiskop Antje Jackelén antytt att han var palestinier och inte jude?

Hade han tyckt att hans folk israelernas sätt att skydda sina och sina barns liv, bör fördömas av den sk världsopinionen?

Det finns de som menar att judarnas sätt att försvara sig är.....oförsvarbart. Det finns de som väljer att motarbeta staten Israel i FN mm och istället bekosta terrorverksamheten hos exempelvis Hamas. Sveriges regering är ett sådant land. Hade födelsedagsbarnet Jesus gillat det?

Nyligen fördömde Sveriges FN-ambassadör Olle Skoog attacktunnlar från Libanon in i Israel. Tillsammans med en hel hord andra Israelfientliga länder som tillsammans fördömt Israel mer än 700 gånger i FN. Medan terrororganisationen som styr Gaza – Hamas – inte fördömt en enda gång!

Samtidigt tyckte Sveriges Olle Skoog under röstningen om attacktunnlarna att det var på sin plats att fördöma Israels flygspaning över gränsen. Som gjorde att tunnlarna upptäcktes.

 

Jesus till häst - en detalj i en takmålning i en imponerande stor och utsmyckad kristen kyrka i Sharm-el-Shejk i Egypten. Foto: Bjuvsnytt.Han - Olle Skoog - likställde därmed Hezbollahs strävan att utplåna Israel och judarna med de tilltänkta och klart utpekade offrens försök att rädda sina liv.

VAD hade Jesus tyckt om det?

Jag önskar dig en God och eftertänksam Jul!

Marianne