BJUV Länge funderade jag på varför jag fick böter utanför Apoteket mitt emot ICA. Det finns en mycket blekt gammal P-skylt i häcken men inte någon förbudsskylt så långt jag kunnat se.

Vänner i Bjuv sa att man visst får stå där jag stod. Att det varit ett förbud där tidigare men att det tagits bort.

Men så tittade jag på min boot än en gång och då såg jag att anledningen till mina böter inte alls var att jag brutit något P-förbud utan att mitt fordon stått i fel färdriktning. Alltså bak och fram!

Jag överklagde! Skrev ett brev till polisen. Det var den 31 juli i år. Säga vad man vill om mig när jag har bråttom - vilket jag hade den där dagen eftersom mina gamla föräldrars medicin var slut och klockan var strax före sex på fredagskvällen. Men att parkera i motsatt färdriktning - det har jag inte gjort sedan jag bodde i Mellanöstern.

Idag kom svaret från polisen. Jag får pengarna tillbaka. Eftersom polisen kryssat i fel ruta - alltså den för "fel färdriktning" istället för "parkering på cykelväg". Som de poängterade att jag gjort mig skyldig till.

Vi kan alltså fortsätta att parkera utanför Apoteket. På gatan. Inte på trottoaren/cykelbanan. Varje gång jag kör förbi ser jag en eller flera bilar stå precis som jag gjorde den gången.

Någon polis syns däremot aldrig till på platsen. Inte heller den dagen jag var där såg jag polisen. Enligt booten var de på plats i två minuter och lappade min bil. Ingen annans.

Jag hade i det perspektivet otur. Men akta er alla ni andra parkerare! Det kan ju hända att polisen än en gång kör förbi Bjuv. Och är på lappningshumör. I alla fall mot en "syndare".