BJUV Min julklapp till alla i Bjuvs kommun är en alldeles egen tidning. Inte att prassla med, men ändå. Inte många kommuner kan idag säga att de har samma sak. Och för varje ny läsare som tillkommer fylls mitt hjärta av glädje!

- Man är aldrig så bra som folk säger, men heller aldrig heller så dålig, lärde jag mig tidigt i mediavärlden, där jag sedan dess tillbringat största delen av mitt yrkesliv.

- Man blir aldrig profet i sitt eget land, heter det ju också. Ofta faktiskt, just i samtal med personer här i Bjuvs kommun. Men jag tror devisen gäller för alla, överallt.

Det är så sant som det är sagt och mot bakgrund av dessa klokheter är  det kanske korkat av mig att starta en tidning tillägnad just min barndomsbygd. Bara för att jag kan.

Trots det är det med glädje och stolthet jag gör just detta. Bjuvsnytt.se har i dagarna precis fyllt 6 månader och mina planer för framtiden är inte på långa när uttömda. Uppmärksamheten på senare tid, även utanför Bjuv, säger mig att jag gör rätt.

Väldigt många som hittar till sajten återkommer. Många ger sig tillkänna genom att trycka Like, kommentera och skicka tips. Andra läser i tysthet och gör inget väsen av sig.

Också människor från vår kommun har hittat till bjuvsnytt.se. Det ser jag i min läsarstatistik. De håller sig helt enkelt á jour med utvecklingen i Bjuv trots att de idag lever långt härifrån. Eftersom jag själv bott på annan ort i mer än 40 år, innan jag för 4 år sedan återvände, vet jag betydelsen av att kunna följa med via webben.

Ingen returrätt
Min julklapp är gratis, som alla klappar ska vara. Jag har dekorerat den så gott jag förmår, med förhoppningsvis attraktivt och intressant innehåll och tack vare mina fotokunniga kollegor är "paketet" bl.a. också dekorerat med fina bilder.

Passar den trots allt inte mottagaren så kan man "lägga in den i skåpet", i form av att aldrig mer öppna sajten och titta in. Inte använda sin julklapp. Passar den däremot, så kan jag lova att den med tiden kan bli en riktig "favoritkofta", eller kanske ett par "favorittofflor". Skönare och bättre ju längre tiden går. En kär gammal vana, rent av.

En sak har julklappen dock inte och det är returrätt. Du kan inte få pengarna tillbaka. Den kostar ju inget!

Då är det istället bara att bläddra vidare och leta efter något annat som passar bättre.

Så enkelt är det - tack vare internet.

Jag hoppas dock på ett återseende nästa år.

Tills dess: Gott Nytt År!

Sydnytts reportage om bjuvsnytt.se., sänt den 23.12, kan du se här.

Marianne Rönnberg Galmor - med kollegor