AKTIVITETSTORKA Idag är Trettondag jul. Ledigheten har varit lång, rean är avverkad, vädret är kass och jag längtar efter något annat att göra än att sitta vid datorn eller att åka och handla. Vad gör jag då? Allt annat än affärstemplen verkar vara stängt.

Idag är jag rejält sugen på att GÖRA NÅGOT. Det vill säga något som inte är likvärdigt med en ökenvandring på Väla, Familia, Emporia, Centrum Syd etc. Där har jag redan varit, kan jag säga. Och dit vill jag inte igen just nu.

Men det verkar vara stört omöjligt att hitta någon meningsfull sysselsättning om man INTE vill shoppa. Jag är inte förvånad. Shopping är ju vår tids terapi nummer ett. Men ändå. FINNS det verkligen inget annat att ta sig till än att bränna pengar? Jag menar, HUR många tröjor, byxor, skor, väskor osv kan man ha?

- Men på Väla behöver man ju inte handla, säger vän av ordning. Man kan fika och titta på folk.

Jo, visst kan man det. Men det är något i den flacka och samtidigt tjusiga miljön som gör att jag inte vill dit. Jag hade mycket hellre vandrat på Åsen, men vädret stoppar mig. Pulsat i snö, men det har vi ingen. Vandrat över huvudtaget, men jag vill inte ut i spöregnet.

Kanske finns det något riktigt mysigt litet café man kunde söka upp? Men då infinner sig problem nummer två: Efter att ha proppat i sig extra mycket både mat och sötsaker under helg-helg-helgen FÅR jag inte ta en kaka till! Nu gäller tvärtom-metoden: Inga kakor och helst ingen mat heller:)

Hm. Jag går bet på det här. Googlar och funderar men hittar inget som lockar.

Har du något tips? Hör av dig i så fall.

Jag går och sätter på en "barhuvud" Zoega så länge!

Marianne