Reportage

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
POLISEN Områdespolisen i Lokalpolisområde Klippan har under en period arbetat aktivt mot narkotikahantering/försäljning i centrala Bjuv med mycket gott resultat. Det meddelar polisen på onsdagen. I sommar satsar kommunen också på ökad säkerhet.
Underrättelser och iakttagelser gjorde under våren gällande att det såldes narkotika helt öppet i centrala Bjuv. En större insats inleddes därför i syfte att identifiera aktuella personer och att sedan lagföra dessa.

Spaning och observationer visade tydligt att en kärna bestående av 4-5 ungdomar var de som hanterade narkotikan, förmedlade kontakter och utförde försäljningen. Dessa nyckelpersoner har sedan genom våld och hot förmått killar i 14-17 års-åldern agera springpojkar. Flera av de ungdomar som samlades på torget identifierades också som delaktiga på olika sätt i hanteringen av narkotika.

Flera var endast ytligt bekanta men var fullt medvetna om vad som försiggick även om de inte var aktiva i själva narkotikahanteringen.

- Däremot kunde vi se att de varnade om polisen var i närheten och höll utkik på och kring torget, heter det i polisen pressinformation.

Torget polisen nämner är det på innergården i Köpcentrum i norra Bjuv. Privatpersoner har kontaktat Bjuvsnytt och vittnat om det polisen beskriver samt berättat att det rört sig om en handel som har sitt ursprung i Malmö. Ingen har dock öppet velat eller vågat uttala sig eftersom situationen på torget upplevts som mycket farlig och hotfull. Även mot vuxna.

Hittade narkotikagömmor
Polisens spaning visade att narkotika gömdes på olika platser för att sedan hämtas av andra ungdomar. Med hjälp av narkotikasökhundar kunde flera narkotikagömmor spåras och vid ett par tillfälle kunde personer gripas i färd med att vittja gömman.

Insatsen har varit framgångsrik på så sätt att en större mängd narkotika har kunnat beslagtas vid flertalet tillfällen. Förutom narkotika uppdagades det även två vapenbrott samt har flera digitalvågar och säljtelefoner tagits i beslag.

I många fall har helt ovetande föräldrar kontaktats och ett antal anmälningar till socialtjänsten skrivits. Ärendena är nu överlämnade till åklagare.

- Även om just denna insats är avslutad fortsätter självklart vårt arbete! Det finns också ytterligare ungdomar som ännu inte är hörda.

- Vi hoppas innerligt att vår insats har fått både föräldrar och ungdomar att inse allvaret och vilka konsekvenser ett oskyldigt ”häng” på ett torg kan få när narkotika kommer in i bilden.

Kommunens insats
Bjuvs kommun med anledning av det inträffade att göra extra satsningar under sommaren för att säkerställa tryggheten i alla tre kommundelarna. Det handlar om både förebyggande och åtgärdande verksamhet.

I sommar arrangeras extra många sommaraktiviteter för barn och unga. Alltifrån skrivarkurser till cirkusskola och graffitti. Det blir Tivolikvällar med utomhusbio och konserter. Skejtparken, Friluftsbadet och biblioteken håller öppet. Dessutom finns  personal på plats i containerfiket i Skejtparken.

Under hela sommaren finns det en ökad närvaro av väktare på flera utvalda platser i kommunen. Syftet är att skapa trygghet och trivsel samt att minska skadegörelse. Väktarna har ett nära samarbete med polisen och kommunens personal.

Bjuvs kommun har sedan en lång tid tillbaka ett kontinuerligt samarbete med polisen och nattvandrarna. 

- Jag är övertygad om att med de insatser som vi gör tillsammans med bland annat polisen, kommer våra kommuninvånare att känna sig trygga i sommar, säger Christer Pålsson, kommunchef i Bjuvs kommun.

Foto från annat sökuppdrag.

MRG

SÖK

GÅNG

Julmarknad i Norra Vrams vackra prästgår…

28-11-2017

JULTRADITION Lördag och söndag den 9 och 10 december, mellan kl 14 och 18, är det dags för den traditionella julmarknaden i Billesholmstraktens Hembygdsförening. Som huserar i Norra Vrams gamla...

Läs mer

Julskyltning 3 december - Bjuv

23-11-2017

JUL Julskyltningssöndagen den 3/12 är Julstugan i Centrumkyrkan som vanligt öppen. Mellan  kl14 och 17:30 och där man kan handla lotter och köpa sig en våffla med kaffe.. Man kan också...

Läs mer

Julmarknad i Stenestad

10-11-2017

MARKNAD Den 11 november kl. 11:00 till den 12 november kl. 16:00 är det dags för årets version av Stenestad Julmarknad. En perfekt pittoreskt inramad tradition med såväl marknadsstånd som...

Läs mer

Ekeby julmarknad

09-11-2017

Ekeby Julmarknad sponsrar av företagen i byn och äger rum den 3 december mellan kl 14 och 18. Arrangör är som vanligt Jonas Persson Gram.      

Läs mer

Sommelius möter Moberg

09-11-2017

SAMTAL Nu är det återigen dags för Klippansuccén och samtalsserien ”Gäst i Klippansoffan”! Torsdag den 16 november kl 18.30 gästar författaren och journalisten Åsa Moberg Klippansoffan i ett spännande samtal med...

Läs mer

Deckare till jul!?

09-11-2017

BÖCKER Deckarexperten Kerstin Bergman berättar om olika typer av deckare och vad som händer på den svenska deckarscenen just nu. Hon tipsar också om årets bästa julklappsdeckare, oavsett om det...

Läs mer

Fullspäckat höstlovsprogram

27-10-2017

SKOLLOV Snart är höstlovet här. Se på film, vandra på Söderåsen eller prova på en ny idrott - Bjuvs kommun har ett fullspäckat höstlovsprogram med massor av aktiviteter för barn...

Läs mer

Bowling på höstlovet

17-10-2017

BOWLA Under höstlovet anordnar Bjuvs bowling prova på för skolungdomar i Bjuvs kommun. Vecka 44 (måndag 30/10 - fredag 3/11 kl.13-18) kan ungdomar från 7 år och uppåt prova på bowling...

Läs mer

Brogårda förskola firar 40 år

03-10-2017

BJUV Torsdagen den 5 oktober firas det att Brogårdaskolan fyller 40 år. Kommunen bjuder på en dag fylld av aktiviteter för förskolans barn, syskon, föräldrar och före detta personal och...

Läs mer

Stadens lockelser och faror för våra små…

11-09-2017

KUNSKAP Forskarturnén 2017 på Bjuvs bibliotek fortsätter. I ett föredrag onsdagen den 11 oktober kl 18.00 berättar Caroline Isaksson, docent och universitetslektor i biologi vid Lunds universitet, om Sveriges vanligaste...

Läs mer

Bjuvskalaset 25-26 augusti

24-08-2017

Bjuvskalaset pågår mellan den 25 och 26 augusti kl 15.00 – 23.00.      

Läs mer

Startskottet för nya Brogårdaskolan

07-08-2017

STARTSKOTTET Måndagen den 14 augusti kl 11, tar kommunstyrelsens ordförande Anders Månsson tillsammans med skolans elever, på terminens allra första skoldag - det allra första spadtaget mot en ny Brogårdaskola...

Läs mer

Konsert med Albin Johnsén

15-07-2017

Konsert med Albin Johnsén i Folkets Hus-parken den 11 augusti mellan kl 20 och 23.  

Läs mer

Invigning av multiarenan i Billesholm

13-07-2017

INVIGNING Multiarenan i Billesholm ska vara på plats till skolstarten. Invigningen äger rum måndagen den 14 augusti klockan 10 tillsammans med alla elever på Jens Billeskolan årskurs F-6.  

Läs mer

Bilbingo i Gunnarstorp

13-07-2017

BILBINGO Varje söndag under sommaren spelas det bilbingo på Tornévallen i Gunnarstorp - Bingos svenska hem. Bingo introducerades i Sverige 1961 i just Gunnarstorp. Start kl. 14.00 fram till cirka 17.00. Arrangörer:...

Läs mer

Tipsa redaktionen

Har du något du något tips som du vill att vi skriver om på denna sida?

Skicka in ditt tips här »

Citera oss gärna men glöm inte ange källan.

För insänt men ej beställt material ansvaras ej.

Om oss

BJUVSNYTT
Box 54
267 22, Bjuv

Ansvarig utgivare för webbtidningen www.bjuvsnytt.se är Marianne Rönnberg Galmor.
Utgivaren är utsedd av Myndigheten för radio och tv.

bjuvsnytt.se är del av det Pressetiska systemet.


E-post. redaktionen på bjuvsnytt

Läs mer om bjuvsnytt.se här

Annonsera på bjuvsnytt.se. Tel: 0725 89 25 61

Storlek mm - Info här »